Literatura

w tym temacie nie wygracie (wiersz)

Evit-ka

 

(rymowanie niewyspaniem)

na poezję temat – że tematu nie ma
że zwiały emocje aż za Kapadocję
za nimi – z gitarą – bliskich kumpli paru
a Ty ciągle chcesz nabazgrolić wiersz...

choć się nie złożyło żeby nowa miłość
lub przynajmniej – stara – w uśmiech losu wiara
w dodatku nie wyszło z nadzieją na przyszłość
a od wczoraj krucho już nawet z otuchą

przyznaj to – pomału koniec karnawału
zamilkły oklaski – pora ściągnąć maski
i przestać udawać że za progiem sława
bo – mimo hałasu – brak ci na nią czasu

kiedy wniebogłosy ryczą siwe włosy
z którymi w utarczki podle wchodzą zmarszczki -
jakieś przesilenie trąci zagrożeniem
co w teraz nie weszło ale za to w przeszłość...

gdy to wszystko słyszę preferuję ciszę
mądrze? - niekoniecznie – ważne że bezpiecznie -
sprawa rozpoznana w wersji grafomana
co złamał ołówek na rymach za stówę

 


wyśmienity 1 głos
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
abojawiem 3 lutego 2013, 23:29
każdego twórcy każdy wyraz z każdym wyrazem jest potrzebny (jeżeli nie niezbędny), a nawet dobry na swój sposób; a przynajmniej niczego nie należy przesądzać (chociaż należy wystrzegać się przesady)
przysłano: 2 lutego 2013 (historia)

Inne teksty autora

więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca