czy doprawdy pustka po poetach
jest dotkliwsza od tej po (nie)poetach?...
jeśli szczerze – to wątpię
bo człowiek jak człowiek
a poeta –
jeśli przyjąć że w ogóle
to różni się od innego homo sapiens
niekiedy jakością i ilością słów – a te w zapisie zostają
nic więc nie znaczy egzaltacja
w sprawie że umarł poeta -
ten składacz wierszy i zbieracz znaków przystankowych
sprytnie salwował się ucieczką
teraz siedzi rozparty między wersami
pod i nad miejscem na litery wprost z białej kartki
sprytnie salwował się ucieczką"- to naj:) pozdrawiam