Evit-ka
Wiersz
·
6 lutego 2013
-
szanta - Edyta Ślączka-PoskrobkoPrzemiły wierszyk rymowany i z rytmem.
-
abojawiemjest to świetny/świetlny przykład tego, że rymy są niezbędne i nieśmiertelnie, tylko że to nie zależy od samych rymów, tylko od potrzeby i umiejętności ich zastosowania, czyli od poczucia i wyczucia poetyckiego, gdzie, co, jak i dlaczego (tak, a nie inaczej). a przynajmniej słowa i rymy mają (tylko) taką wartość, jaką sam człowiek im nada (jaką spełniają rolę)