Jak na targowisku

el-rosa

gwar przesłania próżność

wystawiono egzotyczny kwiat

wygląda pachnie i się nie odzywa

 

pomiędzy żółtym i czarnym rozkwita

 

w wielu językach mówią płynnie

money money...  kabaret gra

krew w żyłach wrze, tajemnica

 

dzika orchidea, krąży z ust do ust

 

tu się kwiatów nie podziwia

piękno kosztuje, pytanie ile

naprawdę wart jest ten fant

 

dziś kusi jutro zniknie

 

zostanie kac.

 

el-rosa
el-rosa
Wiersz · 11 lutego 2013
anonim
  • szanta - Edyta Ślączka-Poskrobko
    Ciekawie prowadzisz ten tekst :)
    " pytanie ile

    naprawdę wart jest ten fant" - chyba bym z tego wersu zrezygnowała jednak :)

    · Zgłoś · 11 lat
  • Paulina Wielbicka
    zbyt dosłownie, mimo metaforyki kwiatowej, mnie nie porywa, a tekst prowadzony od początku do końca ciekawie, ale przewidywalnie, za mało oryginalnie.

    · Zgłoś · 11 lat
  • abojawiem
    ciekawe spostrzeżenie, może dlatego, że naturalne

    · Zgłoś · 11 lat
  • el-rosa
    Bardzo dziękuję za komentarze i ocenę:)
    pozdrawiam Eliza

    · Zgłoś · 11 lat