*** (Inny rodzaj rozkoszy cierpienia)

[RainMaker]

Kaleczę puste dźwiękiem
Dawno obrzmiałym ciszą
Pudło szatańskiej harfy
Aż do krwi do kości
Palców i paznokci

Dziury w niebie otwieram
Ostrym nożem smyczka
Jękiem strun z byczych trzewi
Zmuszam obłoki do płaczu
Krwawymi łzami

Do tego
Szeptem
Śpiew
Dołączam
Cierpienia



Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Słaby+ 12 głosów
[RainMaker]
[RainMaker]
Wiersz · 31 marca 2001
anonim