Gdy uszy moje
Śmielsze będą
Usłyszę pustkę
Gdy wargi moje
Suche będą
Zapragnę wody
Gdy umysł mój
Biały będzie
Piać będę peany na własną cześć
Czerń go przyciśnie?
Zamknę powieki
Poczuję ból?
Stłukę zwierciadło – stłuczone!
Pustkę wypełnia woda, zwilża wargi,
Już smoli umysł i cierpię
Zwierciadło
Zapomnienia.