Literatura

people (wiersz)

Jarosław Baprawski

gdy ciemny świat
w moich żyłach


szaleje
na nowo

 

w nowonarodzonych
chrystusach panach

 

będziemy umierać
każdy po kolei
w swojej ciszy

 

sami


dobry 5 głosów
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
el-rosa
el-rosa 13 lutego 2013, 16:43
Zadumałam się nad tym krótkim, ale jakże esencjonalnym wierszem.
Dla mnie bardzo ciekawy.
Dominika Ciechanowicz
Dominika Ciechanowicz 13 lutego 2013, 17:48
a czego te pipole nie po polsku?
Ata
Ata 13 lutego 2013, 19:03
co prawda to prawda.
Jarosław Baprawski
Jarosław Baprawski 13 lutego 2013, 19:07
...wersja eksportowa:))
abojawiem 14 lutego 2013, 10:48
wymyka się, oczywiście że na szczęście, rozumowemu pojęciu
przysłano: 13 lutego 2013 (historia)

Inne teksty autora

I cool
Jarosław Baprawski
Mery Lou
Jarosław Baprawski
z zeznań Baprawskiego
Jarosław Baprawski
z zeznań Baprawskiego
Jarosław Baprawski
Mery Lou
Jarosław Baprawski
w kuluarach
Jarosław Baprawski
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca