Wiosenne porządki

Bogusz Jan Szulc

 

 

dużo we mnie rzeczy jest do naprawiania

cieknący kran serca

i skrzypiące zawiasy umysłu

trzeba by też odmalować

wiarę w ludzi

dokręcić śrubki tu i tam

w dziwacznych poglądach

wymienić trzeszczący domofon

pomiędzy drzwiami duszy

a pokojem umysłu

wyrzucić trochę śmieci

trochę portretów

namalowanych przez kiczowatą istotę pamięci

koniecznie zapalić energooszczędną żarówkę nadziei

tak ażeby koszty nowych decyzji

nie były zbyt wysokie

 

(2013)

Bogusz Jan Szulc
Bogusz Jan Szulc
Wiersz · 14 lutego 2013
anonim
  • abojawiem
    jak zbyt to zbyt (co by to nie znaczyło)

    · Zgłoś · 11 lat
  • Ata
    za dużo dopowiedzeń.

    · Zgłoś · 11 lat
  • Paulina Wielbicka
    kombinujesz w dobrą stronę, ale jeszcze to wszystko zbyt oczywiste, dosłowne. Takie skrojone jak ćwiczenie w tworzeniu metafor - trzeba wykonać, to wykonujesz, a gdzie prawdziwe czucie? I za dużo wyliczenia, zdominowało tekst

    · Zgłoś · 11 lat
  • Paulina Wielbicka
    co oznacza "jak zbyt to zbyt"???

    · Zgłoś · 11 lat
  • Mithril
    popierdółka

    · Zgłoś · 11 lat
  • anonim
    Anonimowy Użytkownik
    z możdżerem lepiej smakuje

    · Zgłoś · 11 lat