WIESŁAW JANUSZ MIKULSKI
(ur.1959)
z cyklu "Powoje marzeń"
CZAS JAK MUR
świat cały schowamy w szkatułkach słów
w kroplach poezji
spływającej z oczu
gdy nasze TAK przestało już znaczyć
i przyszła cisza
co zastygła jak mur