Przygnębiony światem
Upiłem się z bratem
Mówię do niego:
"Powiedz mi kolego,
Jaki sens ma życie?
Zróbmy coś innego, a nie tylko picie"
Chcę mówić doń dalej
Lecz mi przerywa i mówi: "Ci,ci, nie gadaj tylko nalej."
Pogrążeni w milczeniu, pijemy bez końca
Bo świat dla nas skończony
Została wódka
Na smutek życia zatruta odtrutka
,,Krótka retrospekcja życia"
Cez
Cez
Wiersz
·
17 lutego 2013
..................................dlaczemu tytuł jest objęty (dziwnym) cudzysłowem?
przybudkowa rymowanka studenciaków z reso