Prawdziwi mężczyźni nie istnieją

Rafał Samborski

"Prawdziwi mężczyźni nie istnieją"

Powiedziała Sylvia Plath

Śmiertelnie poważnie

 

Oszczędność słów do poziomu ich niewypowiadania

Spontaniczność? Już tylko zardziewiały metal

 

A te wersy od dawna są martwe

Zawodowo zajmują się trwonieniem czasu

Zmieniając żal w zależność

Przesuwając nie w nieskończoność

 

"Prawdziwi mężczyźni nie istnieją"

Potwierdził Ted Hughes

Śmiertelnie poważny

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Niczego sobie+ 2 głosy
Rafał Samborski
Rafał Samborski
Wiersz · 17 lutego 2013
anonim
  • abojawiem
    istnieją, istnieją, trzeba tylko nie dać się wystraszyć. ale warto się zastanowić, może nie (nad tym) którzy to, ale czym jest męstwo

    · Zgłoś · 11 lat temu
  • Mithril
    filozujący gniot pseudonamiętności przeciwwagi "chopa-do-macho"
    "chop napierdala - macho pręży syntholowy kark"

    · Zgłoś · 11 lat temu
  • Ata
    Jakby nie istnieli, to skąd byśmy wzięli definicję takowych? no chyba, że nie istnieją dziś - a istnieli kiedyś...
    Co do końcówki - zawsze zastanawiało mnie: co mają w głowie mężczyźni, którzy uważają, że nie ma prawdziwych mężczyzn - sami sobie przypisują niedociągnięcia w byciu prawdziwymi? ;)

    · Zgłoś · 11 lat temu