tych dwoje

Evit-ka

(z ekonomii lirycznej wykład)

związani jak zysk i strata
zgubieni w detalach i datach

zależni gdzie strata i zysk
ten sam przywdziewają pysk

z efektem przenikania -
tu stratę zysk przesłania

potulni – kiedy można
bo strata ma chęć być ostrożna

wciąż razem – czy aby akt woli?
związani ze sobą – aż boli
Evit-ka
Evit-ka
Wiersz · 17 lutego 2013
anonim
  • anonim
    Anonimowy Użytkownik
    Dowcipnie i trafnie. Uśmiechnęłaś mnie...choć i smieszno i straszno wszak taki ekonomiczny związek cieńkawy - 'związani ze sobą – aż b o l i' !?

    · Zgłoś · 11 lat
  • abojawiem
    tak potrzebni sobie, że nie mam wątpliwości (że tak to wszystko jest na swoim miejscu)

    · Zgłoś · 11 lat