***

awruk

prawda jest pod powiekami
dotyka nas
tak sprzeczni z niebem
chwytamy się jego łez
jak parasoli

całe życie
uczymy się patrzeć
a nawet cichutkie
poziomkowe uśmiechy
dokładnie obieramy ze skórki
Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Słaby+ 6 głosów
awruk
awruk
Wiersz · 23 marca 2001
anonim