…mapa jest bardziej
interesująca od terytorium…
M. Houellebecq „Mapa i terytorium”
na ignacego posadzego mogłabym być
twoją dziewczyną poczułabym się jak
matka boska z muzeum na lubrańskiego
- prawie otarłabym się o świętość nieśmiało
opuszkiem palców łagodzę szorstką skórę
mówisz że z tobą nie będę szczęśliwa.
to nic mam tylko teraz kostka brukowa
zdradza naszą obecność: oni tu są oni tu są
wstydzę się swoich pragnień jakbym nie była
na swoim terytorium