Teatr

W. S. Błędnik

 

Gdy ucichnie gwar i rżenie ludzi

Gdy dźwięk dzwonka oznajmi wymarsz zastępów aktorskich na scenę

Wtedy umilkniesz

i

Z rozwartymi ustami zaczniesz chłonąć dramat życia.

 

 

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Słaby+ 2 głosy
W. S. Błędnik
W. S. Błędnik
Wiersz · 24 lutego 2013
anonim