Literatura

zmęczenie - bezsensu krztyna (wiersz)

Evit-ka

skutecznym spóźnianiem się wiosny
i tym że rym do niej za prosty -
z nią nudnym już zabieganiem
o każdej przyjaźni przetrwanie

też pracą naścienną pająka -
ten nicią Ariadny pociąga
szukając usprawiedliwień
dla wcześnie straconych zadziwień

pianina znów klawiaturą
i z gruszek trzech konfiturą
gdy słodycz tu dźwięki rozgrzesza -
dwubarwność klawiszy chce wmiesza

sercem na miejscu właściwym
od bicia ledwie co żywym -
więc czasem spowalnia biegu
czekając na dawnych kolegów

szarością poranków i zmierzchów
tych którym z latami nie przeszło
i jeszcze przedwczoraj prosiły
o miłość - tę ponad siły
„zmęczenie” (bezsensu krztyna)  skutecznym spóźnianiem się wiosny i tym że rym do niej za prosty - z nią nudnym już zabieganiem o każdej przyjaźni przetrwanie  też pracą naścienną pająka - ten nicią Ariadny pociąga szukając usprawiedliwień dla wcześnie straconych zadziwień  pianina znów klawiaturą i z gruszek trzech konfiturą gdy słodycz tu dźwięki rozgrzesza - dwubarwność klawiszy chce wmiesza  sercem na miejscu właściwym od bicia ledwie co żywym - więc czasem spowalnia biegu czekając na dawnych kolegów  szarością poranków i zmierzchów tych którym z latami nie przeszło i jeszcze przedwczoraj prosiły o miłość - tę ponad siły

dobry 2 głosy
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
abojawiem 26 lutego 2013, 19:33
poezja
szanta - Edyta Ślączka-Poskrobko
Poezjowanie jak dla mnie tym razem. Wyliczanka, znudził mnie w połowie.
przysłano: 26 lutego 2013 (historia)

Inne teksty autora

więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca