***
rzymskiej
z imienia i z natury
i kozakowi
z przeszłością desantowca
który się wspiął
po imieniu
z gitarą nad hadamah
i na kilka szczytów
nieopodal Tybetu
bo widzisz drogi przyjacielu
wio-idą (między rzym i krym)
wybierać trzeba więc się nie łudź
sprawa jest prosta lub kiepski rym
wio-idą między rzym i krym
kozaczą (jak ostatni legion)
sprawa jest prosta lub kiepski rym
skończy się farsą lub tragedią
kozaczą jak ostatni legion
drogi (w zużyciu przez ciągły remont)
skończy się farsą lub tragedią
zwyczajnie ożeń buty z ziemią
drogi w zużyciu przez ciągły remont
bo przecież smutek jest przy puencie
zwyczajnie ożeń buty z ziemią
hej przystań wstępem na zakręcie
bo przecież smutek jest przy puencie
bo widzisz drogi przyjacielu
hej przystań wstępem na zakręcie
wybierać trzeba więc się nie łudź
(zaraniem marca A.D. 2012)