uprawiam seks
i kulturystykę
nagminnie pijąc
myślę
chuj was to obchodzi
lecz cóż mogę jeszcze dodać
podpisuję się nazwiskiem
na bankowych czekach
sram na kalendarz inków
popaprańców i innej maści trzodę
nie chowam
urazy
to wasze białe tyłki
krochmalonych kołnierzyków
szczypta kurtuazji
za maską sztuki
niby niedotykalskie
pojeby z wieżowca mojej ulicy
Jarosław Baprawski
Jarosław Baprawski
Wiersz
·
2 marca 2013
-
abojawiemcała sztuka - powiedzieć, odsłonić, przekazać, może i wprost, ale bez (zbędnego) ociągania się, bez krygacji, bez fałszu. oczywiście, że z pewną umiejętnością, pewnym talentem, pewnym polotem, co to głównie sprowadza się do zaciekawienia/zainteresowania, a (więc) nie do z(a)nudzenia