z pewnością

abojawiem

skoro człowiek

dopiero się kształtuje

dopiero wypełnia - no to

po co na co starałby się

(wręcz przepracowywał

jak głupi) gdyby już był

pewny siebie i swego -

 

niepewność więc jest

jego sprzymierzeńcem

i błogosławieństwem -

przynajmniej do czasu

do czasu pewnego -

oby niedoścignionej

zguby człowieka 

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Fatalny 1 głos
abojawiem
abojawiem
Wiersz · 3 marca 2013
anonim
  • abojawiem
    szczęśliwy bym był gdyby tylko Tobie (i w ogóle niewielu osobom) coś w moich wierszach nie grało, a przynajmniej zdaję sobie sprawę jakie piszę wiersze, ale to jest silniejsze ode mnie

    · Zgłoś · 11 lat temu
  • Dorka Wiśniewska
    No właśnie dlatego, że się kształtuje.
    Te dwie połówki pierwszej zwrotki jakoś mi nie współgrają

    · Zgłoś · 11 lat temu