Odgryzając się kawałkiem języka
nie unikniesz
zapłaty za dobro
zwane od czasu do czasu jałmużną
Urwany kciuk nie odrośnie włosem
ani złamanym paznokciem
złamanym groszem
za złamane słowo
za utracone dziewictwo
Może nie pamiętasz dnia
kiedy będziemy jeść szczątki drzew,
błon i jabłoni
Może nie rozerwiemy ich naszą rozpustą
w mdłościach
ale tym razem tak mi przeszkadza przecinek przed błoną, że musiałam się wypowiedzieć.
:)