próby

Evit-ka

(co się śni – i czy?)

we mgle schowane sekretne nuty
kogut gubiący dwa złote buty

bańki mydlane pokryte rosą
co dla uciechy biegają boso

agawa stara która od rana
z młodym fikusem sączy szampana

szalik jedwabny – ten z szafy uciekł -
by się powiesić na z piany drucie

resztki zdziwienia na dnie talerza
z marzeniem razem... chyłkiem do Zgierza

i rozszalały na wietrze bez
być tak nie może – a jednak jest

do tego pięciu chomików chór
cudne androny pieje w c-dur

z mary podszewki zerwana nić -
bez tych widziadeł próbujesz żyć???....
Evit-ka
Evit-ka
Wiersz · 6 marca 2013
anonim