Bielańskie Łosiowe Błota

el-rosa

Kawałek puszczy pomiędzy

tereny do wynajęcia,

osiedle domów

zagląda  sosnom w korony

i słucha muzyki.

 

Stara lodówka w wąwozie 

drzwiczkami skrzypi

dźwięk z matecznika niesie wiatr

gałęzie tłuką głucho

w kanapę na której osiadł czas.

 

Powiewa  porzucony frak

nie zagra etiud pianista

słuchałabym wśród ptasich gniazd

Szopena albo Liszta

w głuszy,  która śpiewa

 

i ginie.

                                                                               

Oceń ten tekst
el-rosa
el-rosa
Wiersz · 6 marca 2013
anonim