pisz poeto
przeliteruj
świat motyli
kwiaty
ptaki spójrz
wiewiórka orzech gryzie
podejdź bliżej
z tej akacji która kocha
i nie kocha
zdzieraj listki
i zieloną wytycz ścieżkę
za orzełka i za reszkę
rymuj słowa krowa sowa
to natura
fura siana
z rana
gwiazdy
nieprzespana
noc z tristanem
lub izoldą
a z sąsiadem
moczymordą
wódę pij
i wtrajaj popcorn
z żoną blondi - idiotką
na kanapie usiądź
w slipach
czujesz?
ale zapach!
lipa!
wierszyk o przyrodzie
Dorka Wiśniewska
Dorka Wiśniewska
Wiersz
·
9 marca 2013
-
abojawiemto ma sens, a nawet jest potrzebne