rad nie słuchaj

Tomasz

kłamca nawet sobie nie ufa

sumienie nie dręczy bo po co

balans na linie podnieca

adrenalina w żyłach krew miesza

kangurzyca złośnica szalona kobieta

na krok kogoś nie czeka

nie tęskni nie płacze nie ufa

unika

wiesz dobrze ze życie ci nic nie ułatwi

nie każdy na mecie będzie ostatni

nie każdy pierwszy przekroczy metę

nie ten jest wodzem kto tylko czeka

nie proś o miłość, bo nie dostaniesz

kochaj lecz nie mów a będzie dane

siejąc iskierki ogień rozpalisz

otoczy ciepłem lecz serce spali

Tomasz
Tomasz
Wiersz · 11 marca 2013
anonim
  • Mithril
    ...banialuki

    · Zgłoś · 11 lat
  • Doremi
    ...samo życie - trafne spostrzeżenia !

    · Zgłoś · 11 lat
  • Paulina Wielbicka
    trochę jak zbiór "dobrych powiedzeń" , rad, prawd, przemyśleń, ale to jeszcze nie wiersz pełną parą. Myślę, że zbyt ogólnikowo - takich przemyśleń dotyczących życia powstało już tyle, że teraz to już nic nowego, nic porywającego

    · Zgłoś · 11 lat