czasem się zmienisz
czasem przemilczysz
czas cię pocieszy
cisza usłyszy twoje milczenie
słuchając ciszy usłyszysz siebie
wśród słów często wygrywa milczenie
jest Człowiek wśród ludzi
Człowiek jest sam
Człowiek budzi się rano by tworzyć
budzi też Człowiek w innych uczucia
Człowiek tworzy siebie co dzień na nowo
to tworzy Człowieka co go otacza
staje się Człowiek Człowiekiem codziennie
Człowiekiem staje się Człowiek wśród ludzi
wśród ludzi ciężko być ludzkim Człowiekiem