ona wyjeżdża z miasta
miasto ma za wąskie ulice
i te kościoły bramy rynek
gdyby mogła obrzygałaby to wszystko
kilkusetletnia warstwa kurzu
dławi ją i przytłacza
ona ucieka z miasta
miasto ma za wąskie usta
więc się nie zrewanżuje ale może
dostrzeże ją przez mgnienie okien
gdzieś przy kolejnej zmianie świateł
gdy znowu przejdzie na czerwonym
Nie tylko z miasta i gdybym mogła.... owszem, wszystko!
Ale gdy na czerwonym, to tylko na motorze! :)
Trzymaj się.
Weź że coś ładnie napisz, co chłopaki napiszą muzykę i zaśpiewają, bo przecież Cugiel nie może mnie mordować znowu Dialogiem z cieniem!
o Dialogu zmilczę, aż tak starych tekstów wyciągał nie będę, bo musiałbym się do przedszkola cofać...