Literatura

z ledwo co ociosanej kłody (wiersz)

Jarosław Baprawski

moje kobiety

nie

 

nie pochodziły

z czartoryskich

 

ale gdy stały na peronach

to każdą opatulałem wersem

 

na drogę

dla niepoznaki

 

jak mogłem najlepiej

miłowałem to co niedoznane

 

w kolejnych odsłonach

odkrywając głębiny fetyszu

 

w erotycznych fantazjach

doszedłem do stanu

wyniszczenia

 

już nie dziwił

kolec róży

 

stada ptactwa

zdychające na brzegach

 

komornik

zabity nad ranem

w pustej bramie

 

stare kurwy

wojujące się

z alfonsem

 

o innocenty

 

po prostu były

pierwsze skrzypce

proste i płaskie

 

 

 

 

 

 

 

 


niczego sobie 2 głosy
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
szanta - Edyta Ślączka-Poskrobko
moje kobiety

nie



nie pochodziły

z czartoryskich



ale gdy stały na peronach

to każdą opatulałem wersem



na drogę

dla niepoznaki



jak mogłem najlepiej

miłowałem to co niedoznane



w kolejnych odsłonach

odkrywając głębiny fetyszu



w erotycznych fantazjach

doszedłem do stanu

wyniszczenia



już nie dziwił

kolec róży



stada ptactwa

zdychające na brzegach



komornik

zabity nad ranem

w pustej bramie
Do tego miejsca wiersz nawet bardzo mi się podoba, potem jakoś się niepotrzebnie rozrasta a na koniec rozmywa mu się puenta. Niby jest ale..
abojawiem 13 marca 2013, 10:14
jaki tytuł, taki wiersz, tzn. co zapowiada tytuł, potwierdza wiersz, co nie znaczy, że tytuł nie potwierdza tego, co jest w wierszu
przysłano: 12 marca 2013 (historia)

Inne teksty autora

I cool
Jarosław Baprawski
Mery Lou
Jarosław Baprawski
z zeznań Baprawskiego
Jarosław Baprawski
z zeznań Baprawskiego
Jarosław Baprawski
Mery Lou
Jarosław Baprawski
w kuluarach
Jarosław Baprawski
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca