motyle

Elisawieta

marzę by twą być

chodźby trwać miało to tylko chwilę

ja chcę poczuć chodź raz

jak w brzuchu mym latają motyle

i myśleć już nie chcę wcale

i zastanawiać zawzięcie

jak długo trwać mogą te uczty, wesela i bale

żyć tym co tu i teraz

chwytać ulotne tak chwile

póki nie minął nasz czas

póki nie odfrunęły motyle

Elisawieta
Elisawieta
Wiersz · 13 marca 2013
anonim
  • Paulina Wielbicka
    chodź - *choć

    · Zgłoś · 11 lat
  • Mithril
    a ja dodam:
    "twą
    mym" = archaizmy

    "i myśleć już nie chcę wcale
    i zastanawiać zawzięcie" = tautologia

    "jak długo trwać mogą te uczty, wesela i bale" = uniwersalny przecinek, robi za całą INTERPUNKCJĘ

    "chwytać ulotne tak chwile" = szkolna (jedna z czterech) inwersja

    ...............................kwalitatywnie infantylne to i pamiętnikowe

    · Zgłoś · 11 lat
  • anonim
    Anonimowy Użytkownik
    Fasciola Hepatica ?

    wikipedia @~> www.pl.wikipedia.org/wiki/Motylica_wątrobowa

    · Zgłoś · 11 lat
  • abojawiem
    zobaczymy (co dalej), a przynajmniej jedna jaskółka wiosny nie czyni, nawet jeśli ją zapowiada (co by to nie znaczyło)

    · Zgłoś · 11 lat
  • Grzegorz
    Napisz komentarz...

    · Zgłoś · 11 lat
  • Elisawieta
    Mithril
    Tautologia bywa świadomie wykorzystywana przez twórców literackich do celów ekspresji artystycznej...

    · Zgłoś · 11 lat