Najbardziej z tobą

abojawiem

Moje położenie jest takie

że jeżeli w życiu jeszcze

czegoś żałuję to tylko

zaprzepaszczonej bliskości -

dzisiaj wiem - jakiej jedynej

i to nie dla mnie tylko osoby.

 

Za późno? Kiedy dopiero

teraz otworzyły mi się oczy

i widzę to czego taki ślepy

jaki przewrażliwiony przegapiłem.

Na pewno? Czyż w dwójnasób

nie żyję tym czym nigdy nie żyłem.

abojawiem
abojawiem
Wiersz · 13 marca 2013
anonim
  • Dorka Wiśniewska
    Sztuka pisania , to sztuka skracania, jak powiedział Czechow.
    Dotyczy to także wierszy.
    Dlatego na początek, pierwszy wers do wyrzucenia.
    Resztę też gdybyś "przystrzygł" i zostawił tylko to, co niezbędne, wyszłoby to wierszowi na zdrowie.

    · Zgłoś · 11 lat
  • abojawiem
    być może. dziękuję więc, ale nie skorzystam z rady

    · Zgłoś · 11 lat