Nie trzymaj mnie w klatce
nawet gdy ta jest ze złota
me serce pragnie wolności
bo ma naturę kota
by zaspokoić uczucie ciekawości
do przodu się dziarsko wyrywa
bo świat tak kusi, nęci
chcę sprawdzić co za sekret skrywa
i nawet gdy już go odkryję
będę szukać na nowo
nie zdołam się oprzeć temu
nawet jeśli dam Ci słowo