Natura kota

Elisawieta

Nie trzymaj mnie w klatce

nawet gdy ta jest ze złota

me serce pragnie wolności

bo ma naturę kota

by zaspokoić uczucie ciekawości

do przodu się dziarsko wyrywa

bo świat tak kusi, nęci

chcę sprawdzić co za sekret skrywa

i nawet gdy już go odkryję

będę szukać na nowo

nie zdołam się oprzeć temu

nawet jeśli dam Ci słowo

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Słaby 2 głosy
Elisawieta
Elisawieta
Wiersz · 13 marca 2013
anonim