Literatura

szpilki krawieckie (wiersz)

Evit-ka

wysypały się na dywan
lub bezpośrednio na podłogę
wszystkie podległe siłom grawitacji

jedne spadały i spadły
główkami w dół – innym udało się
utrzymać je dumnie w górze

jest pokusa by sprawdzić
co decyduje o sposobie zarówno samego spadania
jak i definitywnego spadnięcia

powstało też domniemanie że
w czasie lotu w główkach mogły
zrodzić się myśli

w każdej inna
zależna od koloru a nawet odcienia
plastiku wieńczącego szpilkę
„szpilki krawieckie”  wysypały się na dywan lub bezpośrednio na podłogę wszystkie podległe siłom grawitacji  jedne spadały i spadły główkami w dół – innym udało się utrzymać je dumnie w górze  jest pokusa by sprawdzić co decyduje o sposobie zarówno samego spadania jak i definitywnego spadnięcia  powstało też domniemanie że w czasie lotu w główkach mogły zrodzić się myśli  w każdej inna zależna od koloru a nawet odcienia plastiku wieńczącego szpilkę

wyśmienity 1 głos
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
abojawiem 13 marca 2013, 23:16
kto wie, czy to nie przechodzi ludzkie pojęcie
przysłano: 13 marca 2013 (historia)

Inne teksty autora

więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca