Wywrota
Śpiewnik
Literatura
Muzyka
Lifestyle
Podróże
Kino
Teatr
Sztuka
Technologie
Obyczaje
Literatura
Zaloguj się
Zarejestruj się!
×
Wywrota
Śpiewnik
Literatura
Muzyka
Lifestyle
Podróże
Kino
Teatr
Sztuka
Technologie
Obyczaje
Tryb nocny
Literatura
Evit-ka
mierniki czasu - czasów i...
mierniki czasu - czasów i zadziwienia
Evit-ka
zegary słoneczne i klepsydry z przesypującym się piaskiem
kwiatowe, z wahadłem, z kurantem
takie ze wskazówkami fluorescencyjnymi
widocznymi w ciemności bez używania prądu
te elektroniczne z cyfrowymi wyświetlaczami
w kolorach do wyboru -
w obliczu tych metamorfoz
to dziwne ale...
każda godzina – ta obojętności – rozpaczy
i ta euforii – miłości -
są – jedna dla drugiej – jak bliźniaczki jednojajowe
wszystkie identyczne – w tym że mają po 60 minut
czyli 3600 sekund
od zawsze bez zmian
Lubię
Evit-ka
Wiersz · 13 marca 2013
Anonimowy Użytkownik
To pewnie truizm , co teraz powiem , ale chyba nie ma rzeczy względniejszej - a zarazem niczego bardziej bezwzględnego - niż czas .
A może raczej : czasy ?
Tak , chyba liczba mnoga - czasy .
Przeszłe i terażniejsze .
Dokonane i niedokonane .
Lubię
·
Zgłoś
·
11 lat
abojawiem
a i tak godzina, minuta, sekunda, raz to chwila, a raz wieczność
Lubię
·
Zgłoś
·
11 lat
×
Zgłoś obraźliwe treści
A może raczej : czasy ?
Tak , chyba liczba mnoga - czasy .
Przeszłe i terażniejsze .
Dokonane i niedokonane .