do przodu

Elisawieta

nie bój się patrzeć

tam gdzie inni spojrzeć się boją

Ty szedł będziesz do przodu

a oni niech nadal w miejscu stoją

 

chcesz odkryć interesujące rzeczy?

- szukaj tam gdzie inni nie kwapią się spojrzeć

ludzie klapki mają na oczach

tego co wartościowe nie umieją dojrzeć

 

musieliby się przyznać

do swojej bezczynności

a świadomość własnych wad

najbardziej złości

 

stawiaj więc sobie śmiało

cele zacne cele głębokie

życie raz Cię w zad kopnie

raz pozwoli zdobyć szczyty wysokie

Elisawieta
Elisawieta
Wiersz · 13 marca 2013
anonim
  • abojawiem
    łatwiej powiedzieć niż wyegzekwować, nawet od siebie

    · Zgłoś · 11 lat