zaciśnij szczęście mocno w dłoni
gdy wkoło świętych coraz więcej
bo łatwo można je roztrwonić
kiedy na pusto składasz ręce
oni klękają bezboleśnie
by głośno tęsknić za zbawieniem
swój raj widują tylko we śnie
ziemia to miejsce na cierpienie
choć wciąż słuchają to nie słyszą
choć ciągle wierzą to bez wiary
że można kochać życie ciszą
będąc dojrzałym a nie starym
że można przeżyć a nie dożyć
kiedy się daje nic nie biorąc
bo miłość tylko wtedy mnożysz
kiedy ją dzielisz na kilkoro
jak chleb i dłoń jedna z tysiąca"
Gregor.................................jest wiersz