bez moiry prosto jak dał bóg

Jarosław Baprawski

wciaż są gwiazdy

natchnieniem przygłupów

 

toczące się

wisienki na tortach

z niewiernych niewiast

guzy na przedramionach

niezajechanych galerników

 

to prawda

na trzy czwarte

jeszcze harmonia

u józwy

 

oczy vista

ostatnia brzaść

rabarbaru

 

kopem  w dupę

wyśpiewane

a cappella

 

piosenka ludu

i te deum

 

 

 

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Niczego sobie+ 3 głosy
Jarosław Baprawski
Jarosław Baprawski
Wiersz · 17 marca 2013
anonim
  • abojawiem
    (co tu mi gadać) właśnie jest tak (i ma być tak), jak mówi tytuł (bo inaczej jak tu żyć)

    · Zgłoś · 11 lat temu