Za Mostem Grunwaldzkim po prawej, lub na Oławskiej, albo

Wiktor Smol

 

smak dobrej

palonej na wolnym ogniu

smolistej kawy

z Starbucks Coffee Company

w zaciszu ścian zdobionych

obrazami robotników

na plantacjach i w fabryce

przy taśmach maszyn

w przytulnym kącie

dzielonym wielkim szkłem

z Rondem Charles'a de Gaulle'a

jest ucztą dla zmysłów

i kubków smakowych

rozkochanego kawosza

w barwach muzyki czarnego lądu

 

swoją dłoń kładę na twojej

zrobionej latem fotografii

 

http://youtu.be/d7cNtjQW4Mc

Wiktor Smol
Wiktor Smol
Wiersz · 17 marca 2013
anonim
  • Doremi
    Dziękujemy za relację.
    Kawa 'ucztą dla zmysłów' - to już teraz człowiek nie spożywa po to by się posilić zasilić organizm ale by zmysły karmić - to się porobiło !? :D

    · Zgłoś · 11 lat
  • abojawiem
    dlaczego by nie, kiedy tak (i było i jest)

    · Zgłoś · 11 lat
  • Ata
    prawda, że w starbuck'sie dają najlepszą kawę ;) motyw z fotografią - piękny. Myślę tylko, że kursywa nie potrzebna. pozdrawiam

    · Zgłoś · 11 lat
  • Wiktor Smol
    @abojawiem - dziękuję
    @AgataSz. - thx i ... nie ma kursywy ;)

    Ukłony

    · Zgłoś · 11 lat
  • Doremi
    no tak...jak tradycja to tradycja...bez kursywy...bez kultury

    · Zgłoś · 11 lat