Wymyślono mi najlepszy scenariusz
chaotycznie dławię się
drôle de guerre
(Element sceniczny)
Ukojenie przychodzi z południa
rozporządzasz moimi wdechami
na zawsze
oddychamy
Wymieniając skojarzenia
wskazówki drogi do skarbu
kosmonauci starannie pielęgnują brak nudy
odpychanie i przyciąganie na dwa
Wiruję w słońcu
dłoniąc się i ręcząc za ciebie
Najlepszy fordanser na szczycie
dokłada starań- ty
wulkanizm klasy S
Trudno o lepszy świat dla mnie.
-przestudiowała Dramaturgia Nowak
........................wystarczy tylko przewersyfikować
,,przestudiowała Dramaturgia Nowak" - podobny chwyt widziałem już u pewnego gracza, dlatego nie zrobił na mnie wrażenia, ale tego się nie czepiam;). Bo jest też i wiele fajnych fragmentów, dlatego po oczyszczeniu i poskładaniu na nowo(uch, co za okropna, techniczna nomenklatura) może wyjść z tego tekstu wiersz faktycznie zasługujący na notę bdb. W tej postaci mnie nie przekonuje, mam poczucie, że niedociągnięcia odebrały mu siłę rażenia.
Zrobisz jak uważasz, oczywiście. Aha, masz pięknie brzmiący nick, który skojarzył mi się z łacińskim ,,stella maris":). Pozdrawiam
wskazówki drogi do skarbu" - może Stella Artois
to znaczy w tekście może lepiej niż w komentarzach.
ciesz się, że Ci dramaturgię wprowadziłam pod drętwym tekstem,
ale ja czekam na Twoje wiersze.
:) zła buzia, zła!