Złośliwy marzec

Konrad Koper

Przyszedł marzec z koszem niespodzianek.

 

Na początek wyjmuje słońce i dni ciepłe.

     Cieszy się i woła wiosenka !

 

Potem sięga po mróz, śnieg.

Jego twarz jest lodowata.

Później z dna kosza wyrzuca dni szare, wilgoć i pluchę.

Uśmiechając się złośliwie.

 

Gdy swój limit czasu wyczerpie,

odchodzi i idzie ku wiośnie.

 

 

 

.

 

 

Konrad Koper
Konrad Koper
Wiersz · 18 marca 2013
anonim
  • abojawiem
    taki jego urok

    · Zgłoś · 11 lat
  • Doremi
    Złośliwy to może być tylko człowiek.
    A w marcu jak w garcu - jako rzecze porzekadło.

    · Zgłoś · 11 lat