krzywda patrzy
znad posępnych balkonów zniszczonych kamienic
okiem sokolim
źrenicą węża
lata całe mieszka
za piecami ciepłych izb
gdzie zapach gotowanego jedzenia
miesza się z krzykiem zwyczajnym
jest tam żeby patrzeć
na szmaciane marzenia dzieci
gdy podrosną
na nowo udzielą jej schronienia
(2013)