kąt i spoczynek

odwrócona

pająki w dywanie znalazły miejsce spoczynku 
pochowane po kątach w ucieczce przed kotem 
zaatakowały żywicieli 

 

szkłem przecięta serdeczność 
z potłuczonym talerzem odbitym od ściany 
pająkowi nie przeszkadza w kącie dywanu

 

kąt w starym domu nie jest prosty 
na przekór Tobie i Jemu 
a gdy chodzisz, skrzypi podłoga 

 

pod pająkiem kurz skrzypi  
pająk tonie w kurzu

 

 - a Ty przecież nie lubisz pająków 

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Słaby 3 głosy
odwrócona
odwrócona
Wiersz · 19 marca 2013
anonim