pająki w dywanie znalazły miejsce spoczynku
pochowane po kątach w ucieczce przed kotem
zaatakowały żywicieli
szkłem przecięta serdeczność
z potłuczonym talerzem odbitym od ściany
pająkowi nie przeszkadza w kącie dywanu
kąt w starym domu nie jest prosty
na przekór Tobie i Jemu
a gdy chodzisz, skrzypi podłoga
pod pająkiem kurz skrzypi
pająk tonie w kurzu
- a Ty przecież nie lubisz pająków