Fryzjer z Kairu (limeryk)

Dorka Wiśniewska


Był zakład fryzjerski w Kairze,
Pod szyldem -"Tu goli i strzyże
Ali Mustafa & syn,
Na równo szlachtę i gmin,
A łysym niech pies glacę liże".

Dorka Wiśniewska
Dorka Wiśniewska
Wiersz · 22 marca 2013
anonim