taki poety los

Evit-ka

zbieracz sylab z przytulnego Jaśminowa
ciąg urazów niegojonych w sobie chowa -
ich powodem Mańka A. wraz z Józką Z.(et)
które żarty z takich panów czynią wnet -
że miast ekstaz seksualnych tylko słowa...
„taki poety los”

zbieracz sylab z przytulnego Jaśminowa
ciąg urazów niegojonych w sobie chowa -
ich powodem Mańka A. wraz z Józką Z.(et)
które żarty z takich panów czynią wnet -
że miast ekstaz seksualnych tylko słowa...
Evit-ka
Evit-ka
Wiersz · 23 marca 2013
anonim
  • abojawiem
    na swoim miejscu, na wiosnę

    · Zgłoś · 11 lat
  • Dorka Wiśniewska
    Raz poeta siedział w parku pod jaśminem
    I podlewał zapał twórczy tanim winem,
    Bo wiadomo wszem i wobec,
    By uczucie w słowo oblec,
    Trzeba czasem z pani Weny zrobić świnię.

    · Zgłoś · 11 lat