Literatura

niepraktyczny (wiersz)

Evit-ka

(z Mirka Cz. małe naśladowanie)
- co udolną tęsknotą za ciepłem być miało -

zazwyczaj stąpa powoli
ten poetyczny magik
ma w głowie wnioski, troski i zgłoski
i nimi los ludzki grabi

życiorys posiada i owszem
z wyglądu romantyczny -
uległy prawie świętej zabawie
w ciąg zdarzeń pozornie ślicznych

codziennym życia wymogom
z wyboru się nie poddaje
rwie je za włosy – w wersji na głosy
On – metodyczny frajer

w środy a nawet w niedziele
- na przykład przy z drewna kościele - przystaje
i zbrojny praktyką
wymyśla wyprawy donikąd -

w marcowej więc zimy środku
- za kilku kaprysów przyczyną -
wychodzi z Anią – od serca Panią
na spacer przez... pole jaśminu
„niepraktyczny” (z Mirka Cz. małe naśladowanie) - co udolną tęsknotą za ciepłem być miało -  zazwyczaj stąpa powoli ten poetyczny magik ma w głowie wnioski, troski i zgłoski i nimi los ludzki grabi  życiorys posiada i owszem z wyglądu romantyczny - uległy prawie świętej zabawie w ciąg zdarzeń pozornie ślicznych  codziennym życia wymogom z wyboru się nie poddaje rwie je za włosy – w wersji na głosy On – metodyczny frajer  w środy a nawet w niedziele - na przykład przy z drewna kościele - przystaje i zbrojny praktyką wymyśla wyprawy donikąd -  w marcowej więc zimy środku - za kilku kaprysów przyczyną - wychodzi z Anią – od serca Panią na spacer przez... pole jaśminu

wyśmienity 1 głos
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
abojawiem 24 marca 2013, 01:48
jak większość tych, którzy mają choć za grosz talentu
Dorka Wiśniewska 24 marca 2013, 19:58
Trochę mi te inwersje przeszkadzają, za dużo ich.
przysłano: 23 marca 2013 (historia)

Inne teksty autora

więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca