Wiewiórka

Konrad Koper

Kiedy pora  nadejdzie.

 Wiewiórka chowa orzechy wszędzie,

 na wszelki wypadek.

 

Lecz ma nieporządek.

 

Zimą chętnie by je skonsumowała,

lecz  nie wie gdzie schowała.

 

Chwalmy nie tylko pracowitość,

ale też staranność.

 

 

 

 

 

 

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Niczego sobie+ 3 głosy
Konrad Koper
Konrad Koper
Wiersz · 23 marca 2013
anonim