Staw

Konrad Koper

Miłość lubi urokliwe miejsca wieczorem.

 

W stawie mało jest zmartwień.

Płynie gałązka i nasze myśli.

Jego obraz , jest zaprzeczeniem naszych uczuć.

A zapach przypomina nam gdzie jesteśmy.

 

Tą zaczarowaną porą,

słyszysz jak rechocą nam żaby ?

 

Konrad Koper
Konrad Koper
Wiersz · 24 marca 2013
anonim