Literatura

jeszcze z raz (wiersz)

Evit-ka

(scenki więzienne - rymosklejka)

przed końcem na krótko
uraczyć się wódką
przed metą na chwilę
usidlić motyle

znajome przypadki
zatrzasnąć do klatki
gdzie znaczą tyle co nic
jak kibic lub widz

zgubione przeżycia
móc zamknąć do kicia
na roczek bądź dwa -
to z jaźnią ta gra?

okruchy urojeń
uznając za swoje
przyłożyć pokrywką
w kociołku na szybko -

dać nogę z niewoli
przed wiedzą ją boli?
Zdjęcie: „jeszcze z raz” (scenki więzienne - rymosklejka)  przed końcem na krótko uraczyć się wódką przed metą na chwilę usidlić motyle  znajome przypadki zatrzasnąć do klatki gdzie znaczą tyle co nic jak kibic lub widz  zgubione przeżycia móc zamknąć do kicia na roczek bądź dwa - to z jaźnią ta gra?  okruchy urojeń uznając za swoje przyłożyć pokrywką w kociołku na szybko -  dać nogę z niewoli przed wiedzą ją boli?

wyśmienity 1 głos
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
abojawiem 24 marca 2013, 21:10
no właśnie, gra i buczy (wespół, chociaż to nie z Kampuczy zespół)
przysłano: 24 marca 2013 (historia)

Inne teksty autora

więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca