Wywrota
Śpiewnik
Literatura
Muzyka
Lifestyle
Podróże
Kino
Teatr
Sztuka
Technologie
Obyczaje
Literatura
Zaloguj się
Zarejestruj się!
×
Wywrota
Śpiewnik
Literatura
Muzyka
Lifestyle
Podróże
Kino
Teatr
Sztuka
Technologie
Obyczaje
Tryb nocny
Literatura
Evit-ka
między możnością a...
między możnością a aktywnością
Evit-ka
panna Karina – ta z Kattowitz
może niemało – nie czyni nic -
to zapewne tak z przekory
bierze Stacha na pozory -
on – jej wdzięków bierny widz
Lubię
Evit-ka
Wiersz · 24 marca 2013
Dorka Wiśniewska
Aniela z Katowic - Załęże,
Dbać miała o męża oręże
I trochę za rzadko
Czyściła je szmatką,
Bo sprawy wciąż miała ważniejsze.
Stanisław z Katowic - Koszutki,
Starek nie lubił, lecz młódki,
Lecz raz w roku musiał,
Na Święto Tatusia,
Wychylić kieliszek malutki.
Lubię
·
Zgłoś
·
11 lat
abojawiem
ponad to (o czym mówi) ciekawi mnie inspiracja (do napisania tego limeryku)
Lubię
·
Zgłoś
·
11 lat
×
Zgłoś obraźliwe treści
Dbać miała o męża oręże
I trochę za rzadko
Czyściła je szmatką,
Bo sprawy wciąż miała ważniejsze.
Stanisław z Katowic - Koszutki,
Starek nie lubił, lecz młódki,
Lecz raz w roku musiał,
Na Święto Tatusia,
Wychylić kieliszek malutki.