Kolejną samotną nocą
Myśląc, że nikt nie wie po co
Błądzisz po mieście i patrzysz
W dystans i o świecie marzysz
Znów obok Ciebie tańczy
Ruch ulic w świetle latarni
I w blasku lamp ludzie za oknem
-To świateł morze spokojne
I gwiazd jasne oczy się mienią
Za czasem i przestrzenią
Nie wracaj aż kaleki
Sen zmruży Twe powieki
A odległy gwar ukołysze
Twą smutną wieczorną ciszę
.................................gimnazjalizm - w pamiętnik i za parę lat przeczytać